سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند آن را . . . دوایی قرار داد که پس از آن، دردی نیست و نوری که با آن ظلمتی نیست . [امام علی علیه السلام ـ در توصیف قرآن ـ]

دانشجویان و دانشگاهیان حامی دکتر سید محمد حسینی کاندیدای رفسنجان

 
 
گیتا شناسی شهر رفسنجان(سه شنبه 86 بهمن 23 ساعت 12:23 عصر )

گیتا شناسی رفسنجان

 

رفسنجان از شهرهای استان کرمان است.این شهر در فاصله ??? کیلومتری شهر کرمان واقع شده و دارای دو بخش، مرکزی و انار(شهر) می‌باشد. جمعیت این شهر در سال ????، حدود 110000 نفر می‌باشد.

از مهم‌ترین محصولات کشاورزی آن پسته می‌باشد که دارای شهرت جهانی است به طوری که بزرگ‌ترین کارخانه بسته بندی پسته در ایران با نام لورا در این شهر واقع شده است و از نظر صنعتی نیز علاوه بر کارگاهها و کارخانه‌های متعددی چون کارخانه‌های موکت والماس کویر و کاشی برلیان در صنعت کاشی و دو کارخانه سیمان در دست ساخت دارد (????). معادن مس سرچشمه و کارخانه بزرگ تولید مس سرچشمه بزرگ‌ترین تولید کننده مس در ایران می‌باشد.این شهر بر سر راه دو استان کرمان ویزد قرار دارد و عبور کردن خط آهن تهران _بندر از کنار این شهر و همچنین داشتن فرودگاه به این شهر موقعیت خاصی بخشیده‌است.


تاریخچه رفسنجان

رفسنجان اسامی مختلفی دارد که بیشتر در ارتباط با ذخایر زیر زمینی آن نامگذاری شده‌است. مانند رفسنگان یا رفسنگ به معنای مس که معرب آن رفسنجان است.ازدو کلمه رفسنگ به معنای مس و کان به معنای معدن . این شهر قدمتی دیرینه دارد و باغهای پسته آن مشهور است.شهرستان رفسنجان با وسعتی حدود 10300کیلومتر مربع در شمالغرب استان کرمان واقع شده است. که از شمال به شهرستان بافق در استان یزد از جنوب به شهرستان های سیرجان وبردسیر از مغرب به شهربابک واز مشرق به کرمان واز شمالشرق به شهرستان زرند محدود می شود. ارتفاع این شهرستان در مر شهر 1469 متر از سطح دریا است. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای 5بخش به نام های مرکزی- بخش انار -بخش کشکوئیه -بخش نوق وبخش فردوسیه می باشد. اینشهرستان از هفت شهر بنام های رفسنجان وسرچشمه در بخش مرکزی -حسین آباد و انار در بخش انار -بهرمان در بخش نوق - کشکوئیه در بخش کشکوئیه و فردر بخش فردوسیه تشکیل شده است. جمعیت آن بر اساس آمار 1385 در حدود 270 هزار نفر است که 45 درصد آنها در مناطق روستایی زندگی می‌کنند ومهم‌ترین فعالیت اقتصادی آنها باغداری (کشت پسته) است. در 50 کییلومتری جنوب این شهرستان کارخانجات مس سرچشمه واقع شده است که بزرگ‌ترین معادن مس ایران در آن فرآوری می شود.

جاذبه‌های طبیعی

کوه پورکان

این کوه در شمال شرقی شهر بابک و غرب شهرستان رفسنجان واقع شده و از کوه‌هایی چون نجیب، اسپزا، محمدآباد و... که ارتفاع غالب آنها بیش از ???? متر می‌باشد، تشکیل یافته‌است. خشکرودها و مسیل‌های چندی از این کوهستان سرچشمه می‌گیرند که مهم ترین آنها رودخانه جاروچی نام دارد که رو به شمال جریان یافته و در شوره‌زارهای پیرامون انار فرو می‌رود.


چشمه حسین‌آباد

این چشمه در فاصله ?? کیلومتری جنوب‌غربی رفسنجان واقع شده‌است. مظهر چشمه در سردابه‌ای که با پله پایین می‌رود و در زمین‌های آبرفتی دوران چهارم که اطراف آن را چین‌خوردگی‌هایی پوشانده‌است، قرار دارد.

آب این چشمه از نوع آبهای کلروه سدیک و سولفاته کلسیک گوگردی است. خواص درمانی این نوع آبها به سبب همراه بودن گوگرد با ترکیبات کلروه باعث درمان بیماری‌های رماتیسمی، پوستی، گوش و حلق و بینی و بیماری‌های زنان و مجاری ادرار می‌شوند.


چشمه آب معدنی قاسم‌آباد

این چشمه به فاصله ? کیلومتری شرق رفسنجان در روستای قاسم آبادواقع شده و در اصل قنات قدیمی است که آب آن از سالهای گذشته مورد استفاده درمانی، اهالی منطقه بوده‌است.

آب این چشمه در درمان بیماری‌های رماتیسمی، گوش و حلق و بینی موثر می‌باشد و همچنین اثر نیرو بخش نیز دارد.


چشمه معدنی آباد آوران

این چشمه در ?? کیلومتری شمال شرقی رفسنجان قرار گرفته و اطراف آن را منطقه شنهای روان دوران چهارم فرا گرفته‌اند و مظهر چشمه در دهانه کوهی به نام دره زرد که در امتداد کوه اوران است قرار دارد. خواص درمانی آب این چشمه عبارت است از آسان ساختن اکسیداسیون و دفع مواد ازته، همچنین اثر مقوی و مؤثر در دستگاه گوارش و بیماری‌های عصبی و زنان دارد.


اماکن زیارتی و مذهبی

امام زاده رضا معروف به سید غریب در جنوب غربی رفسنجان و ابتدای جاده یزد قرار دارد.امامزاده بی بی گوهر در روستای داوران واقع در جاده زرند،امامزاده بی بی حیات در روستای خنامان واقع در جاده کرمان و امامزاده سید جلال الدین اشرف در روستای شمس آباد نوق قرار دارد.سرچشمه در 50 کیلومتری این شهرستان از شهرهای رفسنجان محسوب میگردد.

 


 
لیست کل یادداشت های وبلاگ?
 




بازدیدهای امروز: 20  بازدید

بازدیدهای دیروز:3  بازدید

مجموع بازدیدها: 36791  بازدید


» ?پیوندهای روزانه «
» لوگوی دوستان من «
» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «